Nieuws
 
   Het installeren van uw videokaart

Het installeren van uw videokaart.

Wat heeft u nodig:

  • Installatie cd-rom van de videokaart.

Als Windows opnieuw is ge´nstalleerd, of u heeft een nieuwe videokaart ingebouwd, gaan we aan de hand van deze beschrijving de videokaart installeren.

Uiteraard heeft iedere videokaart een aparte manier van installeren nodig.

We hebben ze daarom onderverdeeld in Merk en Type.

Asus V3400/V3800/V6600/V6800V7700.

Doe de bijgeleverde cd-rom in het cd-rom station met de bedrukte kant naar boven.

De cd-rom zal automatisch opstarten. Indien deze niet automatisch opstart kunt u via Deze Computer en vervolgens met de rechtermuisknop op het cd-rom station klikken. Daarna klikt u op Automatisch opstarten of Autorun. U krijgt nu een scherm voor u waar u op Drivers and Utilities kunt klikken. Vervolgens krijgt u op het volgende scherm Install Display Driver. Als u daar op klikt volgt u de installatie zoals tijdens de installatie wordt aangegeven.

Na het opnieuw opstarten van uw systeem kunt u de scherm resolutie aanpassen.

Dit zal aan het einde van deze beschrijving worden besproken.

Matrox G400 kaarten.

Doe de bijgeleverde cd-rom in het cd-rom station met de bedrukte kant naar boven.

De cd-rom zal automatisch opstarten. Indien deze niet automatisch opstart kunt u via Deze Computer en vervolgens met de rechtermuisknop op het cd-rom station klikken. Daarna klikt u op Automatisch opstarten of Autorun. U krijgt nu een scherm met G400 series Windows 98 CD installation. U kunt hier kiezen uit een 5 tal talen. Meest gebruikelijk is de Engelse driver te installeren. U klikt hier dus op volgende en volgt de rest van de installatie volgens de aanwijzingen op het scherm. Na het opnieuw opstarten van uw systeem kunt u de scherm resolutie aanpassen. Dit zal aan het einde van deze beschrijving worden besproken.

S3 Videokaarten.

Doe de bijgeleverde cd-rom in het cd-rom station met de bedrukte kant naar boven.

De cd-rom zal automatisch opstarten. Indien deze niet automatisch opstart kunt u via Deze Computer en vervolgens met de rechtermuisknop op het cd-rom station klikken. Daarna klikt u op Automatisch opstarten of Autorun. U klikt in het menu op Driver Install.

De driver zal nu ge´nstalleerd worden. Na het opnieuw opstarten van uw systeem kunt u de scherm resolutie aanpassen. Dit zal aan het einde van deze beschrijving worden besproken.

Aanpassen van de schermresolutie(Schermgrootte).

Als u uw bureaublad voor u heeft dan klikt u met de rechtermuisknop op het scherm.

Er zal nu een dialoog verschijnen waar u op Eigenschappen kunt klikken. Vervolgens krijgt u een nieuw scherm voor u waar Eigenschappen voor beeldscherm staat. U klikt op het tabblad Instellingen. U kunt bij het vakje Scherm de resolutie aanpassen (schermgrootte).

   Tips & Trucks

TV-OUT instellen

Netwerk TCP

IRQ

Hoe u Windows 98 opnieuw kunt installeren

Hoe Haal ik drivers weg

Het installeren van uw videokaart

Handmatig een inbelverbinding maken met Windows ME

Fdisk en partitie maken